NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

TURN TO THE BRIGHT SIDE

Ne izrađujemo. U našoj ponudi su jasno definisane tehničke karakteristike svih proizvoda. Svaki naš proizvod je precizno inženjerski projektovan i statički određen, tako da ukoliko biste želeli neku određenu promenu ne garantujemo i ne snosimo odgovornost na kvalitet i dugotrajnost konstrukcije. Sa druge strane za određene proizvode ispunjavamo zahteve za promenu dimenzija i nekih drugih elemenata. Za više informacija o tome pogledajte na svakom željenom proizvodu rubriku „Tehnička specifikacija – Opcije proizvoda.

Nije predviđeno da sami izvršite zamenu, jer ćete time sigurno oštetiti proizvod. LED diode koje ugrađujemo u naše proizvode imaju vek trajanja između 50 000 i 60 000 sati radi, što je negde sračunato da je više od 7 godina neprekidnog rada. Međutim, ukoliko dođe do iznenadnog kvara LED dioda, mi vršimo servis. LED diode i elektroniku za naše proizvode mi proizvodimo i ne savetujemo da ugrađujete bilo šta drugo sa slobodnog tržišta, jer može doći do nepravilnog rada koji može uticati direktno na bezbedno funkcionisanje proizvoda.

Koristimo najkvalitetnije materijale koje podležu atestima koje propisuje tržište. Od drveta koristimo hrast, orah i jasen koji su prethodno sušeni u sušari na 9% vlažnosti. Koristimo takođe prirodno kože visokog kvaliteta i štofove koji nisu tretirani hemikalijama protiv upijanja tečnosti. Od metala koristimo prohrom, aluminijum i čelik koji naknadno plastificiramo. Sve ostale materijale koje naši proizvodi sadrže su ekološki materijali nastali reciklažom i tu uglavnom spadaju razni plastični elementi, kao i oni koje koristimo kao difuzore za rasvetu.

Sve naše proizvode isporučujemo širom sveta i trudimo se da vam u što kraćem roku budu dostavljeni ispred vrata. Način transporta zasebno dogovaramo sa vama, jer to zavisi od mesta gde se nalazite. Za više o uslovima poručivanja pročitajte u stranici “Poručivanje & Pošiljka” ili nas direktno kontaktirajte.

Prihvatamo reklamaciju ukoliko proizvod nije fizički oštećen i ukoliko se proizvod koristio prema uputstvu za upotrebu. Međutim, ukoliko iz nekog razloga dođe do neispravnog funkcionisanja proizvoda ili se desi kvar, mi snosimo punu odgovornost u okviru propisanog  garantnog roka. U tom slučaju vaša je obaveza da kontaktirate prodavca od kog je proizvod kupljen ili direktno nas. U prijavi bitno je da navedete „jedinstveni serijski broj proizvoda“ koji se nalazi u dokumentaciji koja dolazi uz proizvod. Serijski broj je dokaz autentičnosti proizvoda, jer svaki naš izrađen proizvod nalazi se u bazi podataka. Više o uslovima reklamacije pročitajte u stranici „Vraćanje & Zamena“.

Ne izrađujemo proizvode u drugim bojama i vrstam drveta po vašem zahtevu, iz razloga što pre svega stojimo iza autorskog dizajna i boja koje nudimo. To nas odvaja od proizvođača koji izrađuju nameštaj uslužno po meri. Takođe, ne ispunjavamo zahteve za druge boje, jer ne možemo sa sigurnošću da garantujemo da ćemo traženu boju ili nijansu postići u procesu proizvodnje. Izuzetak pravimo samo sa dizajnerima enterijera kada su velika opremanja u pitanju i to zasebno dogovaramo sa njima. Pogledajte naše boje i vrste drveta u stranici “Materijali”.

Ne sklapaju se, jer 95% nameštaja koje nudimo dolaze kao gotovi proizvodi koji ne zahtevaju montažu. Samo 4 proizvoda (Terca, Comodo, Apollo, Blazar) su montažnog tipa. Ti proizvodi ne zahtevaju određeno predznanje niti veštine korisnika, a uz njih se dobija vrlo jasno i jednostavno uputstvo za montažu. Svaka montaža vrši se osnovnim manuelnim alatom.

Za sva napajanja i elektroniku dajemo garanciju od 2 do 3 godine. Za LED diode do 3 godina, dok za LED diode pojedinih proizvoda dajemo garanciju do 6 godina. Za proizvode bez elektronike ne možemo dati dugotrajnu garanciju, zato što ne znamo u kojim uslovima će te ih vi držati. Na dugotrajnost drveta i spojeva najviše utiču temperatura, vlažnost vazduha i izloženost sunčevoj svetlosti. Sa druge strane, ukoliko proizvod kod vas stigne oštećen ili ima neki konstruktivni problem, naša je obaveza i odgovornost da taj problem rešimo. Za više informacija o garanciji pogledajte na svakom željenom proizvodu rubriku „Tehnička specifikacija – Informacije o proizvodu“.

Podstaknuti smo naukom i raznim tehničko tehnološkim rešenjima iz drugih industrija. Svakodnevno ispitujemo funkcionalnost i upotrebne vrednosti različitih tipova nameštaja i proizvoda. U toku procesa dizajna sublimiramo naša saznanja i analize i tako dolazimo do nekih novih dizajnerskih rešenja. Uz sve to slušamo jako dobru muziku i družimo se sa raznim umetnicima, koji su uvek neiscrpna inspiracija.

Naš fokus je isključivo na dizajnu. Naša misija je inovativnost. Svakodnevno težimo pronalasku novih rešenja iz oblasti nameštaja, koja će vam unaprediti, olakšati i pojednostaviti svakodnevno funkcionisanje. 

Jesu, jer u osnovi veliki procenat materijala koji čini bilo koji naš proizvod je prirodnog porekla, a prirodni materijali su po svojoj suštini ekološkog karaktera. Razgrađivanje prirodnih materijala nije dugotrajan proces, a ni štetan za životnu sredinu. Ostale materijale koje koristimo su nastali iz recikliranih sirovina i nabavljamo ih od priznatih proizvođača. Naš stil izražavanja je u osnovi minimalizam, a kao takav zahteva minimalan utrošak materijala u procesu proizvodnje, gde je i minimalan procenat škarta. Nemamo u ponudi velike proizvode kao što su na primer sofe, garniture, veliki trpezarijski stolovi, jer ti tipovi proizvoda zahtevaju veliku utrošak materijala u izgradnji. Takođe nakon završenog životnog veka proizvoda, lako se iz njega selektuju različiti materijali i šalje se na reciklažu ili reparaciju. Svi ti faktori nam daju epitet održivog koncepta i dizajna.

Scroll to Top