o NAMA

TURN TO THE BRIGHT SIDE

KO SMO MI

Nastali smo 28.12.2009. godine sa ciljem da damo dizajnerski, inženjerski i umetnički doprinos industriji nameštaja na način koji je utemeljen na nauci, psihologiji čoveka i inženjerskim rešenjima. Veliki smo zaljubljenici smo u dizajn i umetnost, ali smo pre svega inženjeri koji svakodnevno istražuju upotrebnu vrednost i funkcionalnost nameštaja.

Pronalazimo nove forme i rešenja koja odgovaraju savremenim potrebama življenja i zato smo najviše fokusirani na detalje, jer su oni suština inovativnih rešenja. Naučni pristup imamo pri izradi dizajnerskog nameštaja, jer drvo ima neverovatna tehnička svojstva iz kog se mogu dobiti sasvim novi tipovi proizvoda. Ovakav pristup doneo nam je prestižne nagrade iz oblasti inovacija i 2 naučno istraživačka priznanja.

O nama - Wood Line Design Studio

ŠTA JE POTREBNO DASCI DA POSTANE
WOOD LINE DESIGN STUDIO nameštaj

Potrebno je preko 200 sata rada na dizajnu, zato što je nameštaj komadnog tipa i mora da odgovara svakom od vas i enterijeru u kom se nalazi.
Potrebno je mnogo različitih testiranja, da bi komad nameštaja mogao da pruži zadovoljstvo svaki put kad ste u kontaktu sa njim.
Potrebni su najkvalitetniji materijali i sklopovi konstrukcija, jer je osećaj bezbednosti, udobnosti i upotrebe najbitniji.
Potrebni su inženjeri koji prepoznaju razliku u delovima milimetra i vide svaku sitnicu kako bi se dostigla perfekcija.
I na kraju, potrebni su ljudi, koji imaju istančan ukus da sve to prepoznaju.

O nama - Wood Line Design Studio

NAMEŠTAJ SA KOJIM SE ŽIVI

Spoj modernog i tradicionalnog, tj. savremene tehnologije i zanata čine naš stil autentičnim i prepoznatljivim. Taj stil upotpunjuje specijalno dizajnirana elektronika koju smo zasebno pravili da odgovara proizvodima, koju u toku procesa izrade ručno ugrađujemo i sjedinjavamo sa drvetom. Svaki proizvod prošao je temeljnu analizu funkcionalnosti i praktične primene i testiran je u različitim tipovima enterijera minimum godinu dana. Kroz to vreme ustanovljavamo sve specifičnosti koje će vam kao konačan rezultat dati dobro iskustvo.

Ovakva filozofija više od deceniju stvara proizvode koji počinju da bivaju prepoznatljivi na globalnom tržištu. Stvaramo nameštaj koji je po karakteru interaktivan, po načinu korišćenja intuitivan, a po funkcionalnosti jednostavan. Estetika je na kraju samo rezultat toga, izražena kroz svedene forme sa vizuelno čistim linijama. Cilj nam je da se nameštaj ne koristi samo, već da se sa njim živi.

O nama - Wood Line Design Studio

DIZAJN ČINI SVET BOLJIM MESTOM ZA ŽIVOT

Dizajn je univerzalno sredstvo komunikacije, koje prevazilazi sve naše različitosti i zbog toga nas međusobno povezuje. Iza dobrog dizajna uvek stoje inovativna i proverena rešenja, koja su kreirana sa namerom da pojednostave svakodnevne radnje i podstiču industrije da se unapređuju u korist čoveka i životne sredine.

To je i misija celog našeg tima kojeg čine eminentni stručnjaci iz različitih oblasti i zato stvaramo proizvode koji su krojeni sa prefinjenim ukusom, ali po vašoj meri.

O nama - Wood Line Design Studio

Uroš Janković

osnivač & dizajner

Kada se govori o današnjim potrebama čoveka, u moru ponude i potražnje raznih proizvoda koji svakodnevno stupaju na tržište, mislim da se uvek ističu oni proizvodi koji su fokusirani na dizajn. Uloga dizajna jeste da nam olakša, pojednostavi i kao najvažnije unapredi kvalitet življenja. Dizajn ne mora uvek da stoji iza uočljivog vizuelnog identiteta, ali sa druge strane njegova jednostavnost i intuitivnost korišćenja, moraju uvek da mu opravdaju svrhu. Kada govorim o dizajnu, mislim o onom proizvodu iz čije je funkcionalnosti izvučena najbolja upotrebna vrednost, a konačna estetika je samo rezultat ta dva delovanja. Ukoliko se pritom on još koristi na elegantan način, to je onda po mojim shvatanjima dobar dizajn.

Scroll to Top